[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Врачебная ошибка
EaglowlДата: Понедельник, 06 Апреля 2009, 18.57.51 | Сообщение # 1
Admin
Статус: Offline
Страна: Украина Украина
…Шановна редакція! Не думала - не гадала, що звернутись до газети змусить такий страшний випадок. Вірніше трагічний.
18 березня цього року моя племінниця Аліна Шатайло, яка мешкає у селі Ангелінівка нашого району, поступила до пологового відділення район¬ної лікарні. Прийняв її завідуючий пологовим відділенням В.М. Воробйов. Родичі сподівались, що максимум через тиждень заберуть уже двох - донечку і маля…
Переступаючи поріг лікарні, майбутня матір озирнулася на щасливе подружжя, яке залишало пологове відділення, її погляд зафіксував, як гордий молодий татусь обережно, немов кришталеву вазу, ніс білий пакуночок, в якому вовтузилось немовля. Аліна подумки вже бачила й себе через кілька днів з таким же теплим легеньким пакуночком -донечкою.
Та сталось по-іншому. Жінки, які народжували дітей, а радше фахівці, добре знають, що означає, коли у породіллі "відійшли води", а відійшли вони 19 березня о 19.30. По суті, це вже почалися пологи.
Але після цього, протягом двох днів, ніхто з чергових лікарів не вжив ніяких заходів щодо активізації пологів.
9 березня це була черговий лікар-гінеколог М.В. Рябова, яка вела породіллю від моменту звернення Аліни в лікарню, щодо обліку з приводу вагітності та пологів.
20 березня черговим був лікар В.М. Воробйов. До того ж, саме цей лікар "вів" Аліну, коли вона знаходилась на збереженні дитини в лютому поточного року, і вже тоді була домовленість про пологи.
У п'ятницю, 20 березня, зранку мати Аліни, моя сестра Олена, звернулася до лікаря Воробйова з проханням, щоб доньці зробили кесарів розтин, аби породілля не мучилась і не втратила немовля.
- Ви що, хочете, щоб вона за п'ять хвилин народила? Такого не буває.
- Та які ж п'ять хвилин, вже другий день пішов...
- Не робіть мені нервів, у мене є інша робота.
Лікар повернувся і пішов собі. Сестра чекала, чекала, віддала передачу та й поїхала додому поратись по господарству.
Третього дня, у суботу, 21 березня, сестра зателефонувала мені. Пояснила, що хоча акушерки її й заспокоїли, вона не впевнена ні в чому. З 10.30 почала телефонувати у пологове відділення вже я сама. Зі слів акушерки Окcани, на підставі висновку лікаря Воробйова, у Аліни був частковий прорив води, таке буває, хвилюватись не треба, цього ж дня народить.
- Як же зв'язатися з черговим лікарем?
- Вона в гінекологічному відділенні, телефонуйте туди.
Через години дві я все ж таки додзвонилася до чергового лікаря М.В. Рябової. Вона відповіла мені, що Аліну не "вела" і прийняла її у важкому стані. Зараз їй дали кисневу подушку.
- То чому ж ви не відправляєте її до Одеси? Чому так мучаєте довго?
- Вона тут під наглядом і не думайте, що лише ви за неї хвилюєтесь. І взагалі, хто ви така?
Відповідаю, що я тітка, але чому ви так зі мною розмовляєте? Тому що це не ваша дитина і серце у вас за неї не болить?
- Не дзвоніть мені більше, - була така відповідь.
Протягом всього дня я телефонувала акушеркам, відповідала в основному Оксана, та справлялася про стан здоров'я породіллі. На що мені відповідали, що з Аліною все в порядку і що до вечора вона народить...
О 20.30 мені повідомили - ще не народила. Знову я підняла тривогу, відчувши небезпеку.
- Робіть кесарів розтин або швидко відправляйте до Одеси. Щось робіть, бо втратите дитину!
- Не хвилюйтесь, вона народить і без кесаревого. Так сказала лікар, - відповіла Оксана
З 22.00 і до 23.30 я знову час від часу справлялась про стан Аліни. І чула у відповідь - не хвилюйтесь.
О 01 годині 30 хвилин, це вже було 22 березня, знову зателефонувала і почула: "Аліна народила. Але дитина мертва".
Скажіть, добрі люди, як мені було почути таке? Зчинила крик: де лікар Рябова? Та взяла трубку і відповіла, що сама не знає, як це сталося і що дитина була мертвою вже два дны.
Так навіщо ж там лікарі, невже ви не слухали серцебиття дитини? Я ж просила вас цілий день і ніч зробити кесарів розтин або відправити породіллю до Одеси. Тим більше, що сестра просила ще в п'ятницю зробити кесарів розтин. …
…Так, у результаті халатності, байдужості лікарів до сільської жінки дитину втратили. Це була гарна дівчинка вагою 3690 грамів, зріст 53 сантиметри.,
В цьому трагічному випадку постраждала вся родина, але найбільш за всіх морально - Аліна, яка повинна була стати молодою матір'ю і всі дев'ять місяців чекала на свою першу донечку. Та плаче по ній день і ніч...
Зоя ПБЕСКУЛ, м. Роздільна.
Газета "Вперед" №25 від 1.04-09р.

vit165Дата: Понедельник, 13 Апреля 2009, 15.04.20 | Сообщение # 2
1
Статус: Offline
Страна: Украина Украина
мало того что у нас нет нормальных врачей так они ещё оборзели до безпредела расстреливать таких надо. angry

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: