Форма входа
Профиль | Выход


















Справочник




Питомник







Главная » 2010 » Октябрь » 28 » Операція „Бюджет” (укр.)
17.33.21
Операція „Бюджет” (укр.)
    Триває започаткована в поточному році масштабна операція «Бюджет», мета якої є натиск на тіньову економіку. Основним завданням операції «Бюджет» є поповнення державного бюджету шляхом руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань та, як результат, підвищення надходжень коштів до бюджетів всіх рівнів. Дана операція започаткована також для притягнення до відповідальності організаторів та виконавців схем зі створення і організації діяльності вигодонабуваючих і вигодотранспортуючих суб’єктів господарювання наслідком чого буде додаткове стягнення в дохід держави недоотриманих сум податкових зобов’язань.
  
    В рамках операції «Бюджет», станом на 01.09.2010р. управлянням податкового контролю юридичних осіб Роздільнянської МДПІ були проведені перевірки ряда підприємств по яким донараховано всього: податку на прибуток 452,2тис.грн., в т.ч. основний платіж 328,8тис.грн., штрафні санкції 123,3тис.грн.
В ході перевірки також встановлено заниження об’єкта оподаткування за  перевіряємий період в сумі  1315,3тис.грн..
 
    Також в ході перевірки виявлена схема мінімізації податку на прибуток та податку на додану вартість, яка полягає в наступному:
серед основних постачальників сільськогосподарської  продукції  – юридичних осіб встановлено наявність постачальників, яких визнано банкрутами за рішеннями господарського суду та які не перевірялися органами податкової служби, тобто відсутня можливість у ході перевірки здійснити зустрічні перевірки з питання підтвердження правових взаємовідносин перевіряємого підприємства з такими постачальниками, та перевірити правильність та повноту відображення валового доходу та податкових зобов’язань таких постачальників до бюджету.
При цьому умовні втрати бюджету склали:
по податку на прибуток  5984,8тис.грн.
по податку на додану вартість 4787,9тис.грн.
 
   То ж метою проведення операції «Бюджет» податковою службою є відпрацювання відібраних СГД з питань відмови від використання схем мінімізації, добровільного підвищення податкового навантаження та збільшення платежів до бюджету.
  
  Як наслідок цього держава матиме стабільний фінансовий ресурс для реалізації першочергових соціальних програм, які закладаються в державному бюджеті.

Сектор масово – роз'яснювальної роботи
та звернень громадян

Категория: Украина | Просмотров: 377 | Добавил: Eaglowl
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]



Фотоальбом