Форма входа
Профиль | Выход


















Справочник




Питомник







Главная » 2008 » Апрель » 4 » На захисті водних ресурсів
10.31.51
На захисті водних ресурсів

У зв'язку з наближенням весняно-літнього періоду територіальними органами рибоохорони видаються накази про встановлення заборони на вилов риби в період нересту та інших водних живих ресурсів на водних об'єктах області. Однак правопорушники ігнорують вимоги, чим завдають великої шкоди відтворенню рибних запасів у рибогосподарських водних об'єктах, використовуючи при цьому заборонені знаряддя вилову, електрострум, вибухові речовини тощо.

На виконання Плану спільних заходів Державного комітету рибного господарства України та МВС України по боротьбі з браконьєрством та іншими порушеннями правил рибальства на 2008-2010 роки, з метою нейтралізації дій угруповань, що займаються незаконними промислом риби та інших водних живих ресурсів на території області, надання допомоги в проведенні рибоохоронних заходів Державному комітету рибного господарства України працівниками міліції проводяться перевірки місць зберігання та стоянок плавзасобів з метою виявлення тих, що використовуються для браконьєрського чи незаконного вилову водних живих ресурсів. Створені спеціальні мобільні групи з числа працівників ДАІ та територіальних органів рибоохорони забезпечують контроль на автошляхах, прилеглих до водойм.

Під посиленим контролем дільничних інспекторів міліції знаходяться особи, які раніше притягувалися до адміністративної та кримінальної відповідальності за незаконний вилов риби, виготовлення чи збут знарядь вилову риби. У період нересту проводиться також відпрацювання ринків і місць торгівлі водними живими ресурсами на предмет встановлення джерел надходження  риби та її постачальників, перекриваються канали надходження незаконно виловленої риби на ринках, у місцях стихійної торгівлі тощо.

Строк заборони на лов риби, згідно з Правилами промислового рибальства, у річках становить - 50 діб, у водосховищах та озерах - 70 діб, у новостворених водних об'єктах - 90 діб.

Правопорушники каратимуться відповідно до чинного законодавства.

В.А.КИРИЛОВ,

заступник начальника МГБ Роздільнянського РВ ГУМВС України в Одеській області, майор міліції.

Газета "Вперед" от 5.04.2008 №27

Категория: Районные новости | Просмотров: 654 | Добавил: Eaglowl
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]



Фотоальбом