Форма входа
Профиль | Выход


















Справочник




Питомник







Главная » 2008 » Март » 21 » Весняна толока
15.36.43
Весняна толока
  У залі засідань райдержадміністрації відбулася нарада за участю очільників органів місцевого самоврядування на виконання Указу Президента України  від 03.03.2008 року за № 186/2008 "Про  проведення Весняної толоки з озеленення та  благоустрою".

Головуючий  зібрання в.о. голови РДА Ф.В.Сігал звернув  особливу увагу присутніх на тому, що  з 5 березня до 20 квітня поточного року проходить толока з метою забезпечення  збереження та примноження зелених насаджень, поліпшення естетичного, санітарного стану прибудинкових територій і  об'єктів масового перебування та відпочинку населення, залучення громадськості, насамперед дітей та молоді, до вирішення цих  життєво необхідних питань. Як наголосив Фелікс Володимирович, для цього головам місцевого самоврядування необхідно організувати та здійснити заходи з благоустрою та озеленення міста та  району, зокрема, створення в установленому порядку в кожному населеному пункті нових зелених зон, висаджування молодих дерев і кущів; впорядкування, у тому числі приведення до належного естетичного та санітарного стану прилеглих територій, дитячих та спортивних майданчиків, парків та скверів, а також створення нових ігрових дитячих майданчиків; проведення у загальноосвітніх навчальних закладах Всеукраїнської акції "Посади дерево та збережи його"; залучення до участі у зазначених заходах волонтерів, громадськості, школярів та учнівської молодь з відзначенням найактивніших учасників Весняної толоки.

Також виступаючий звернув увагу очільників громад на  впорядкуванні прилеглих територій навколо шкіл, дитячих садків,  Будинків культури, ФАПів, а керівництву місцевого дорвідділу навести порядок вздовж  шляхів, що належать даній організації, лісовому господарству району провести санітарну очистку відповідних лісосмуг. Виконуючий обов'язки голови РДА закликав всіх причетних до цієї нагальної проблеми, яка наразі не радує, до плідної співпраці. 

Про санітарний стан Роздільнянського району доповів головний  санітарний лікар О.Г.Польський, котрий занепокоєний санітарним станом у нашому регіоні, і назвав його  зоною екологічного лиха. Адже  скрізь та всюди чимало  несанкціонованих сміттєзвалищ, які навіть не піддаються  обліку. Перший заступник міського голови Ю.М.Палазов теж з болем говорив про  засмічення  Роздільної самими ж  жителями. Тому вкрай необхідно до таких порушників застосовувати штрафні санкції всією громадою. Такої думки були всі  присутні, без винятку.

Невтішна картина і з виготовленням паспортів на 24  сміттєзвалища та полігони побутових відходів - тільки чотири мають відповідні документи. Зокрема, наш район - "лідер" в області з цієї проблеми не одного дня. Про це поінформував начальник  Західної  територіальної інспекції охорони навколишнього природного середовища О.О.Бояркін і вкотре гостро піддав критиці тих, хто  безпосередньо повинен тримати під жорстким контролем  санітарний стан та наведення порядку на місцях.

 

Олена Ковтун (Газета "Вперед" от 19.03.2008)

Категория: Районные новости | Просмотров: 710 | Добавил: Eaglowl
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]



Фотоальбом